Over ons

De Brede School Grote Waal is voortgekomen uit een samenwerking tussen:

  • De drie basisscholen in de wijk
  • Stichting Netwerk
  • De Brede School Bibliotheek
  • Kinderopvangorganisaties SKH en Berend Botje. 

Gezamenlijk stelden wij vast dat we allemaal dagelijks met kinderen in de basisschoolleeftijd werken en dezelfde doelen nastreven. Wij willen kinderen hun eigen talenten laten ontdekken en ze zelfvertrouwen geven, maar bovendien ook verantwoordelijkheid geven en laten nemen voor zichzelf en hun omgeving.

Vanuit die gedachte zijn we de Brede School Grote Waal gestart. Gaandeweg hebben andere organisaties die binnen de wijk actief zijn zich aangesloten en samen vormen we nu een platform waar kinderen en u als ouder/verzorger terecht kunnen voor vragen, hulp of activiteiten. Onze missie is om er samen voor te zorgen dat onze wijk leefbaar is en blijft en dat we er met elkaar voor zorgen dat onze kinderen hier nog jaren van kunnen profiteren.

Onze projecten

Natuurspeelplaats Kindcentrum Universum

Ons eerste project was het realiseren van de natuurspeelplaats naast obs Jules Verne. Door middel van kinderparticipatie hebben we daar een prachtige speelplek gemaakt waar alle kinderen in de wijk van kunnen profiteren.

Beweegwijs

Ook hebben we er gezamenlijk voor gezorgd dat alle drie de basisscholen in de schoolpauzes Beweegwijs hebben ingevoerd. Kinderen zijn nu actiever en kunnen op basis van hun behoeften kiezen voor een activiteit die past bij hun sociaal emotionele ontwikkeling.

Brede School Bibliotheek

Maar wist u ook dat de Brede School Bibliotheek voortgekomen is uit deze samenwerking. Een bibliotheek van, voor en door kinderen van de drie basisscholen. En ook de naschoolse activiteiten op de verschillende locaties zijn voortgekomen uit ons idee om kinderen elkaar te laten ontmoeten en te verbinden. 

Nieuwsgierig geworden?

Op deze website vindt u alle informatie over de verschillende organisaties en de activiteiten die wij aanbieden. Vertegenwoordigt u een organisatie die ook dezelfde doelen nastreeft en een aanvulling is op onze huidige samenwerking? Of heeft u suggesties? Neem dan vooral contact met ons op. Samen staan we sterker!

 

Namens de Brede School Grote Waal,

 

Milco Rijs

Contactformulier